Wednesday, October 13, 2010

Masih Bebal Dan Disengajakan..............!!!

Assalamualaikum............

tajuk diatas saja yang mampu menggambarkan kebebalan pengurusan stadium Selangor yang masih menyusun kedudukan penyokong Kelantan dalam keadaan yang sengaja membangkit kemarahan segelintir penyokong Kelantan pada perlawanan di stadium Shah Alam semalam... nasiblah ramai yang memilih untuk menyaksikan perlawanan malam tadi sambil berdiri sekiranya duduk pasti tidak mencukupi ruang tempat duduk disediakan untuk penyokong Kelantan......
susunan penyokong Kelantan diberi serong ke belakang gol sedangkan ruang untuk Selangor banyak yang kosong.. keadaan telah sedikit sebanyak menimbulkan kemarahan fans Kelantan,ditambah pula dengan bilangan fans Kelantan yg lebih ramai dari fans Selangor pada malam tadi....padahal tiket dibayar pada harga yg sama dengan fans selangor...adil ke mcm nih???!! 3/4 tempat duduk diberikan kpd fans Kelantan manakala 1/2 tempat duduk diberikan kpd fans Selangor...kalau fans selangor lebih ramai dari fans Kelantan semalam masuk la akal jugakk!!!!!!!!
adakah pihak pengurusan stadium tidak penah nak belajar dari pengalaman lepas??semua sudah maklum jika perlawanan melibatkan dua pasukan gergasi bola sepak tanah air ini sering menjanjikan aksi yg panas...baik dari pemain atau dari fans kedua2 pasukan...alangkah bagusnya kalau pihak pengurusan lebih 'alert' tentang hal2 mcm nih.....apa salahnya bahagikan tempat duduk kpd fans Kelantan & Selangor sama banyak,kosongkan tempat dibelakang pintu gol......secara xlangsung dapat menghalang drp berlaku acara baling bedil & botol antara kedua2 fans disebabkan jarak yg jauh antara fans Kelantan & Selangor....
disebabkan hal ini,sorang fans Kelantan telah meninggal semalam akibat sesak nafas.....dan mcm2 lagi yg terjadi semalam akibat kebebalan pihak pengurusan stadium yg xdapat nak mengawal keadaan didalam mahupun diluar stadium serta tiada perancangan khas tUk game malam td......kepada pihak media..........asal bengOmm sangat kalau siarkan berita??kenapa harus fans Kelantan yg dipersalahkan??kenapa bukan fans Selangor??!!dah jelas2 fans Selangor yg merempuh kawalan pihak RELA dan memulakan provokasi pada game semalam!!!

dah jelas.........pihak media memang sengaja mencari kesalahan fans Kelantan,kalau fans negeri lain yg buat salah,pandang sebelah mata jerk......KAMU TIDAK ADIL!!
walau pape pn yg jadi semalam,harap2 tidak lagi berulang di masa hadapan......DAN!!!kpd fans Selangor,kami mengalu-alukan kedatangan kamu di Kota Bharu jumaat ini....buktikan kejantanan anda...!!!! 

tahkziah kpd mangsa2 yg meninggal dan yg tercedera.......

sedekahkan al-fatihah kpd mangsa,che kurma sulaiman,39 dari bachok....
(pic no 1)

AL-FATIHAH.............................................

0 comments: